PSO

Kinderopvang Boem Boem

Created with Sketch.

PEUTERSPEELOPVANG ‘DE BOEM BOEM SCHOOL’ (PSO) 

Wij bieden naast kinderdagopvang en BSO ook peuterspeelopvang (PSO) voor kinderen van tweeënhalf tot vier jaar. Dit is in Cultuurhuis ‘de Elshof’. 

Dit bieden wij aan op: 

  • Woensdag (08.30 – 11.30u) 
  • Vrijdag (08.30 – 11.30u) 

De ‘Boem Boem school’, zoals de kinderen dit zelf noemen, is peuterspeelopvang op woensdag- en vrijdag ochtend. Deze peuter speelochtend is voor kinderen van 2.5 – 4 jaar die, als ze 4 jaar zijn, naar basisschool De Kubus gaan. De peuterspeelopvang bieden wij tijdens de 40 schoolweken, in de vakanties en tijdens feestdagen is er geen PSO.

De peuterspeelopvang die wij bieden heeft een voorschools karakter, zoals het deelnemen aan een kringgesprekje, even op je beurt kunnen wachten, op je stoel blijven zitten ed. In samenwerking met basisschool De Kubus volgen wij de ontwikkeling van kinderen vanaf 3 jaar, middels het volgsysteem ‘KIJK’. Middels dit systeem krijgen wij nog meer inzicht in een kind, met als doel beter in te kunnen spelen op de behoefte en hulpvraag van kinderen en om eventuele aandachtspunten vroegtijdig te kunnen signaleren.

Een nauw contact en een warme overdracht tussen ons en school vinden wij dan ook van essentieel belang, om een doorgaande lijn vanaf de peuterjaren tot en met de gehele basisschool periode te kunnen waarborgen.